Actueel.


Interview Wakker Nederland 2012 n.a.v. 100 jaar Titanic.

Geplaatst: 20-07-2014

Interview tijdens de Titanic Artifact Exhibition.


Naar aanleiding van het stukje in de Telegraaf werd ik benaderd door Wakker Nederland (WNL). Voor hun programma Goede Morgen Nederland hebben ze mij geinterviewed over de aanstaande herdenking van de Titanic in Vlissingen.

Ik heb dit Video fragment op mijn YouTube channel gezet.

Bekijk de orginele uitzending op Omroep Wakker Nederland.Titanic Artifact Exhibition

Geplaatst: 9-3-2014

TITEL


Via Facebook kon je je aanmelden voor de VIP opening van de Titanic: the artifacts exhibition in de Expo te Amsterdam. Dit heb ik gedaan en vervolgens kregen we de uitnodiging om op 13 november 2013 aanwezig te zijn. Toen we daar binnen kwamen werd de muziek gespeeld welke ook te horen was geweest op de Titanic. Er werden een aantal woorden gesproken, ook door Paul-Henry Nargeolet. Hij is verantwoordelijk voor het naar boven halen van deze artifacts en heeft hier 9 reizende tentoonstellingen van gemaakt. Na het laten horen van de scheepsfluit werd de tentoonstelling geopend. Het was echt geweldig om daar als een van de eerste te mogen rondlopen.
Artikel "Bij het boek: REM-eiland" van TV Toren Goes

Geplaatst: 12-11-2012

Artikel 'Bij het boek: REM-eiland' van TV Toren Goes


De Website van TV Toren Goes heeft een artikel geschreven over het REM Eiland waarin ook mijn model van het REM Eiland wordt genoemd. (momenteel te bezichtigen op het kantoor van de TROS in Hilversum).

Lees het hele artikel op de Website van TV Toren Goes.Nederlanders op de Titanic

Tentoonstelling Noordelijk Scheepvaartmuseum, Groningen
Geplaatst: 30-09-2012

Nederlanders op de Titanic - Noordelijk Scheepvaartsmuseum


Binnenkort opent in ons museum de prachtige, persoonlijke tentoonstelling "Nederlanders op de Titanic"! Vanaf 6 oktober kunt u het verhaal van de Groningse opvarende Hendrik Bolhuis en de twee andere Nederlanders ervaren en ontdekken of tegenstellingen tussen arm en rijk invloed hadden op deze ramp 100 jaar geleden. Volg de voorbereidingen via Facebook en Twitter (hashtag #nodt)!Deze week zijn beide modellen (voor- en achterschip) naar Groningen verhuisd waar ze lange tijd te bezichtigen zijn op deze tentoonstelling: van 6 oktober 2012 tot 10 februari 2013. Het adres van het Noordelijk Scheepvaartmuseum is Brugstraat 24 te Groningen.


CNN iReport by Remco van Schellen

Geplaatst: 17-04-2012

Op de dag van herdenking in Vlissingen ben ik door een reporter van CNN iReport geinterviewed voor een artikel over de herdenking van de Titanic. Hieronder vind je het volledige filmpje en de foto's.

Klik hier voor het ruwe materiaal.

Quote: CNN PRODUCER NOTE Remcovs says Ruud Kats spent twelve years constructing this Titanic replica model out of paper and cardboard. 'I find it striking that someone goes to the trouble to build a model of a shipwreck. Usually people make models of complete ships, not of wrecks,' he says. 'The Titanic is a legendary ship, and the demise is a legendary story,' he says. 'I find it special that people all over the world, even after one hundred years, are commemorating the ship, its passengers and its crew.' - Jareen, CNN iReport producer

Klik hier voor de foto's

Quote: Made of paper and cardboard: Ruud Kats from the Netherlands made a model of the ship wreck of the Titanic. It took him twelve years. His model was on display at the National Titanic Commemoration in Vlissingen, the Netherlands.

Klik hier voor het eindresultaat.

Het uiteindelijke resultaat. In dit filmpje is een duidelijk beeld te zien hoe de dag is verlopen, met vele interviews met mensen die daar aanwezig waren en met Jaap van Belzen, de organisator.


Interview in de Telegraaf

Geplaatst: 14-04-2012

In verband met de herdenking van de Titanic staat er in de Telegraaf van donderdag 12 April een interview over mijn Titanic modellen. Om de gehele pagina te zien in PDF formaat kan je hier klikken.


Verslag Nationale Modelbouw Manifestatie 2011

Geplaatst: 12-02-2012

De 29ste Modelbouw Manifestatie is helaas al weer achter de rug. Er waren weer vele bezoekers. Er was natuurlijk ook weer genoeg te zien zoals de modellen van de IPMS, Kartonbouwgroep en nog vele anderen.

We staan hier al vanaf 2000. En vele bouwers kom je daar toch elk jaar weer tegen. Het is altijd heel gezellig om dan weer ervaringen uit te wisselen en te bekijken wat zij allemaal weer gebouwd hebben en waar men mee bezig is.

Zoals Fred. Hij maakt onderzeeboten. Maar dan niet zoals ze nu zijn, maar zoals het begonnen is. Zoals de 'Drebbel' en de 'Argonaut'. Voor meer informatie hier over kunnen jullie zijn website 'Dutch Submarines' bezoeken: http://www.dutchsubmarines.nl. We kunnen zeggen dat het zeer indrukwekkend is.

Omdat ik na het wrak van de Titanic ook het wrak van de Bismarck wil maken. ben ik al begonnen met de romp, deze is ook weer van karton. En omdat ik dit al gemeld had aan vele bouwers maar ook aan verschillende bezoekers in de afgelopen jaren kreeg ik daar ook respons op, vele wisten het nog en met vele andere bezoekers hier over gesproken. Van 1 van hen heb ik een cd gekregen over schepen: Anatomy of the Ship, zeer interessant!


Ook onze dochter Nathalie staat al een aantal jaren met een eigen stand. Zij maakt modellen van 120 grams papier en heeft een aantal dieren staan maar ook een poppenhuis, het paard trok heel veel bekijks.

Vele ouders en kinderen vragen waar deze modellen te vinden zijn en hoe ze deze modellen maakt. De website waar we het voor haar afhalen is http://cp.c-ij.com/en/index.html.

        

Elk jaar word er door de organisatie een bijzonder model gekozen. Dit jaar was het Marineschip HR.MS. Hertog Hendrik van de MMI groep. Deze heeft ook in de modelbouwer nr 6 en nr 7 gestaan, echt een heel mooi schip.


Nationale herdenking 100 jaar TITANIC

Geplaatst: 15-10-2011

Zaterdag 14 april 2012 is het 100 jaar geleden dat de bij velen uit de geschiedenisboeken bekende ramp met de TITANIC plaatsvond. Vanuit Vlissingen is er een initiatief om die dag te komen tot een moment voor nationale herdenking van deze legendarische scheepsramp. Ik zal aanwezig zijn tijdens deze herdenking in de kerk met beide delen van het wrak van de Titanic.

Voor meer informatie: Sint Jacobskerk.

Evenement poster #1 en Evenement poster #2